Надрукувати
Перегляди: 823

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної доручив директору департаменту інфраструктури міста Олександру ЖУРБІ організувати ефективне прибирання міжквартальних і прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту і посилено контролювати виконання робіт.

«Щодо прибирання зупинок: я так розумію, що тендер відбувся і переможцем визнано наше комунальне підприємство «Шляхрембуд». Підписуйте швидше договір, Олександр Олексійович (Олександр ВЕГЕРА – директор КП «Шляхрембуд» – ред.) уже допомагав, наскільки я розумію, ще до підписання договору. Я думаю, що тепер уже після підписання – чітко, будь ласка, слідкуйте за термінами, контроль чіткий, жорсткий», – зауважив керманич міста.

Очільник обласного центру наголосив на тому, що контроль за тими, хто буде виконувати ці роботи, необхідний і зі сторони департаменту інфраструктури міста, і з боку керівництва комунального підприємства «Шляхрембуд».
Також Олександр Лисенко доручив департаменту інфраструктури міста виробити чіткий алгоритм виконання робіт із прибирання міжквартальних і прибудинкових територій. Міський голова додав, що обслуговуючі організації, які за рахунок тарифу повинні прибирати прибудинкові території, не справляються з цією роботою.

«Обслуговуючим організаціям потрібно допомогти. Я уже говорив, що вони повинні мати мінімум один трактор, якщо не у власності, то договір повинен бути на використання такої техніки. Вони можуть укладати такі договори з нашими комунальними підприємствами, а, можливо, ви подумаєте і визначите організацію, яка буде це робити. Але ми повинні зрозуміти джерело фінансування і виконання цих робіт – чи це будуть фінансові можливості тих підприємств, хто за рахунок тарифу надає цю послугу, чи це ми будемо робити за бюджет. Олександре Івановичу (Олександр Журба – директор департаменту інфраструктури міста – ред.), я публічно даю вам доручення щодо вироблення такого алгоритму. По дорогах, тротуарах у мене питань немає. А от величезне питання по прибиранню внутрішньоквартальних і прибудинкових територій», – додав голова Сумської територіальної громади.

Підсумовуючи своє доручення, Олександр Лисенко повідомив, що цьогоріч ця робота організовується в ручному режимі. А вже наступного року має бути чіткий алгоритм надання послуги з прибирання міжквартальних та прибудинкових територій, щоб мешканці міста розуміли, хто у них прибирає і, вийшовши зранку на роботу, могли безпечно пересуватися очищеними дворовими територіями.