Надрукувати
Перегляди: 2204

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні 13 квітня призначив КП «Електроавтотранс» тимчасовим виконавцем пасажирських перевезень на маршрутах № 62 «Баранівка-Аеропорт» та № 63 «Баси-Ганнівка».

Обидва маршрути запроваджують на численні прохання містян, повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Відповідні звернення надходили вже давно, втім через брак автотранспорту у комунального перевізника, влада не мала змоги задовольнити потребу жителів міста у додаткових маршрутах.

Сполучення «Баранівка-Аеропорт» існувало до 2011 року, коли було запроваджено нову транспортну схему, «Баси-Ганнівка» – новий маршрут. На кожному поки працюватиме по одному автобусу КП «Електроавтотранс». Діятимуть усі пільги, що передбачені державою. Комунальне підприємство обслуговуватиме дані сполучення за тимчасовими договорами впродовж трьох місяців. Опісля їх виставлять на конкурс.

Оскільки головне завдання сполучення «Баранівка-Аеропорт» доправляти жителів вул. Г. Кондратьєва та вул. Петропавлівської до Луки та Баранівки, доцільно, аби транспорт за цим маршрутом курсував не через Центральний ринок, а вул. Героїв Сумщини, зазначив начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО. В іншому разі, застеріг він, через наплив пасажирів, котрі використовуватимуть дане сполучення, аби доїхати до центру міста, може виникнути проблема з підвезенням людей до віддалених мікрорайонів.

Що стосується маршруту № 63 «Баси-Ганнівка», то він не повторюватиме шлях автобусів «Баси-Веретенівка», курсуючи через вул. Іллінську, вул. Білопільський шлях.

На запитання керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, чи готовий КП «Електроавтотранс» вже від завтра запрацювати за обома сполученнями, Сергій Яковенко дав ствердну відповідь. Тому Віктор Волонтирець запропонував надати рішенню чинності не з моменту оприлюднення, а прийняття, тим самим пришвидшивши вихід транспорту на маршрути.

І вже повідомив Сергій Яковенко, завдяки надходженню нових автобусів на одну одиницю збільшено кількість транспорту на маршруті № 57А «Баранівка-Центр».