006.jpg

Державна податкова інспекція у м. Сумах повідомляє про нові вимоги до реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які застосовуються при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування.

Нововведення відбулися у відповідності до Наказу Міністерства фінансів України, який набрав чинності 11 березня поточного року та яким затверджено нову форму та зміст фіскального касового чеку на товари/послуги.

Змінились також форма та зміст розрахункових документів, зокрема йдеться про касовий чек.

Касовий чек, надрукований реєстратором розрахункових операцій, повинен містити окремим рядком розмір ставки акцизного податку, загальну суму податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), а на початку рядка друкується назва податку.

Вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших податків, крім ПДВ, не поширюються на розрахункові документи, що друкуються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп’ютерних систем до 13 березня 2016 року.

У разі застосування при проведенні розрахунків з використанням електронного платіжного засобу (платіжної картки) платіжного терміналу, з’єднаного або поєднаного з РРО, касовий чек повинен додатково містити такі обов’язкові реквізити:

- ідентифікатор еквайєра та торгівця або інші реквізити, що дадуть змогу їх ідентифікувати;
- ідентифікатор платіжного пристрою;
- сума комісійної винагороди (у разі наявності);
- вид операцій;
- реквізити електронного платіжного засобу (платіжної картки) (допустимі правилами безпеки платіжної системи), перед якими друкуються великі літери «ЕПЗ»;
- напис «Код авт.» та код авторизації або інший код, що ідентифікує операцію в платіжній системі, крім випадків, коли правила розрахунків платіжної системи передбачають складання розрахункових документів із застосуванням електронних платіжних засобів (платіжних карток) без виконання процедур авторизації;
- підпис касира та підпис держателя електронного платіжного засобу (платіжної картки) (якщо не передбачено правилами платіжної системи) в окремих рядках, перед якими друкуються відповідно написи «Касир» та «Держатель ЕПЗ».