005.jpg

14 липня депутати внесли зміни та доповнення до бюджету Сумської міської територіальної громади, ухваливши відповідне рішення на сесії міської ради.

Згідно з цим рішенням, обсяг дохідної частини бюджету зріс на 4,6 млн гривень та склав 2722,8 млн гривень (з них офіційні трансферти – 517,2 млн гривень). Таке зростання досягнуто внаслідок:

- передачі міжбюджетних трансфертів – 3,7 млн гривень, зокрема на:

  • лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином на період липень-вересень 2021 року - 3,7 млн гривень (з місцевого бюджету за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету);
  • компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян – 11,4 тис. гривень (з бюджету Сумської області).

- перевиконання по дохідній часині спеціального фонду – 0,9 млн гривень, зокрема:

  • бюджету розвитку – 0,5 млн гривень (капітальний ремонт фасаду нежитлового приміщення за адресою: вул. Покровська, 9);
  • фонду охорони навколишнього природного середовища - 0,4 млн гривень (на виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Сумської міської територіальної громади)

Відповідно депутати збільшили обсяг видаткової частини бюджету Сумської міської територіальної громади на 4,6 млн гривень.

Окрім цього, направлено на видатки вільний залишок коштів загального фонду бюджету, який склався станом на 01.01.2021 року, у сумі 3,6 млн гривень, зокрема:

  • управлінню освіти й науки – 2,05 млн гривень (на оздоровлення та відпочинок дітей – 2 млн гривень та для ЗСО № 26 для придбання пластикових вікон - 50 тис. гривень);
  • управлінню «Служба у справах дітей» – 20 тис. гривень (придбання кондиціонеру для дитячого будинку сімейного типу);
  • Департаменту інфраструктури міста – 1,5 млн гривень (сплата боргу за 2020 рік по орендній платі за користування земельною ділянкою полігону для розміщення твердих побутових відходів III черги, розташованої за межами населених пунктів на території Верхньосироватської сільської ради).

Також здійснено перерозподіл бюджетних призначень в межах загального обсягу видатків головних розпорядників бюджетних коштів.