Надрукувати
Перегляди: 705

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в червні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на трьох стаціонарних постах.

Упродовж червня було відібрано 1246 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу, діоксиду азоту – в 2 рази, формальдегіду – в 1,4 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче санітарних норм.

У червні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,4 раза, діоксиду азоту – в 2,6 раза, формальдегіду – в 1,4 раза.

Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,9 раза, діоксиду азоту – в 1,8 раза на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а по пилу – в 1,6 раза, по діоксиду азоту – в 1,8 раза на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій).

У звітному місяці зафіксовано перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ № 5 (вул. Металургів):

Окрім цього, 17 червня о 19:00 зафіксовано випадок перевищення максимально разової концентрації в 1,4 раза по оксиду вуглецю на ПСЗ № 5.

Також в червні на ПСЗ № 5 виявлено чотири випадки перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,1 раза:

На ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) виявлено випадок перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,1 раза 26 червня о 19:00 при північно-східному напрямку вітру зі швидкістю 5 м/с.

У порівнянні з попереднім місяцем рівень забруднення атмосферного повітря міста пилом, діоксидом сірки збільшився, діоксидом азоту, оксидом вуглецю, формальдегом зменшився, оксидом азоту та аміаку залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в червні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон протягом червня становив по місту 12–13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.