0012.jpg

Під головуванням заступника міського голови Миколи ВОЙТЕНКА відбулося розширене засідання міжвідомчої комісії з організації і контролю за підготовкою міського господарства до осінньо-зимового періоду 2021–2022 років.

 У нараді взяли участь директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності обласної державної адміністрації Сергій ЛУГОВИЙ, директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА та працівники цього структурного підрозділу, голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку Костянтин ТИХЕНКО, представники ТОВ «Сумитеплоенерго», Дирекції «Котельня Північного промвузла», соціально-гуманітарної сфери, відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, КП «Міськводоканал», АТ «Сумигаз», організацій-управителів та підприємств з обслуговування житла.

«Головне завдання, яке стоїть перед нами: органами влади, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форми власності, – своєчасно, якісно і в повному обсязі підготуватися до роботи в новому осінньо-зимовому періоді. Перш за все – забезпечити сталу безперебійну роботу систем життєзабезпечення населення, уникнути виникнення надзвичайних ситуацій та великих аварій, забезпечити роботу закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, культури», – зазначив заступник міського голови.

Серед питань, що розглянули на нараді, своєчасна підготовка до опалювального сезону теплопостачальних підприємств; погашення КППВ заборгованості за природний газ перед НАК «Нафтогаз України», за розподіл газу перед АТ «Сумигаз» та послуги з водопостачання та водовідведення перед КП «Міськводоканал»; укладання договорів між газопостачальними та теплопостачальними компаніями; підготовка житлових будинків, закладів охорони здоров’я, культури, освіти, соціальної сфери.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що заплановані заходи виконані по ТЕЦ на 48%, по теплових мережах – на 55%. Загальний відсоток готовності по підприємству становить 49%. Підготовка йде за графіком. Вже укладено договір на постачання природного газу, зроблений запас вугілля. Паралельно підприємство тримає на контролі підготовку до опалювального сезону житлового фонду. Надія Покутня звернула увагу на проблеми з промивкою та заміною будинкових підігрівачів, відсутність у 46 будинках управителів, проблеми з забезпеченням опаленням трьох відомчих будинків АТ «Сумський завод «Енергомаш» на вул. Ю Вєтрова та поліклініки КНП «Центральна міська клінічна лікарня» на вул. Привокзальна.

Своєю чергою заступник директора Дирекції «Котельня Північного промвузла» Ірина РИБАЛЬЧЕНКО серед питань, що потребують втручання різних гілок влади, виділила відсутність у тепловиків рахунків зі спеціальним режимом використання. Щодо поточної ситуації з підготовкою до осінньо-зимового періоду представник КППВ повідомила, що готовність Котельні становить 45%. Борг за газ теплопостачальна організація планує віддавати в першу чергу за рахунок коштів Державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах – чекають на підписання відповідного Закону.

Шляхом перемовин шукатимуть і варіанти розрахунку за транспортування блакитного палива.

Представники міської влади наголосили керівництву теплопостачальної організації на необхідності вирішення питань розрахунків за спожитий газ і забезпечення Котельні блакитним паливом у прийдешньому опалювальному сезоні, аби він розпочався вчасно і минув без збоїв

Порушені проблемні питання, а серед таких і наявність заборгованості перед надавачами послуг у мешканців гуртожитків, залишаються на контролі для опрацювання та вирішення.