Надрукувати
Перегляди: 641

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив структурним підрозділам міської ради виконати важливі завдання, які стосуються розвитку певних галузей життєдіяльності міста.

Першочергово очільник громади доручив Департаменту фінансів, економіки та інвестицій та Департаменту інфраструктури міста у двотижневий термін надати пропозиції щодо подальшого розвитку Індустріального парку «Суми»: «Багато роботи зроблено, ми вже є в реєстрі. Ми говоримо другий рік про це. Але досі ще не всі комунікації підведені – нам треба не тільки дороги до Індустріального парку зробити». Після цього буде зібрано робочу групу, опрацьовано пропозиції, після чого їх передадуть на розгляд постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики.

Наступне доручення стосувалося створення безпечних умов перебування сумчан на водоймах. Олександр Лисенко зазначив, що дане питання обговорювалося під час засідання колегії Сумської облдержадміністрації. Зауваження обласних посадовців стосувалися того, що КУ «Сумська міська рятувально-водолазна служба» не справляється з роботою, пов’язаною з порятунком людей під час відпочинку на воді, адже працює не тільки для Сумської громади, а ще й для мешканців Сумського району, Краснопільщини, Білопільщини. Тому міський голова доручив Департаменту інфраструктури міста Олександру ЖУРБІ опрацювати питання або створення відповідної комунальної установи чи підприємства, або розширення повноважень вже діючих, які би зайнялися облаштуванням безпечних місць для відпочинку біля води.

«Треба вже зараз, коли сезон закінчений, готуватися до нового. Необхідно, щоб на кожній водоймі були місця для розміщення таких екіпажів чи груп, які будуть слідкувати та рятувати людей під час відпочинку на берегу», – резюмував Олександр Лисенко.

Протягом місяця напрацьовуватимуться такі пропозиції, потім вони будуть розглянуті депутатами на профільній постійній комісії та, зрештою, внесені до порядку денного сесії міської ради.

Третє доручення стосувалося транспорту, а саме: необхідності збільшення кількості тролейбусів, які виходять на лінії. Міський голова акцентував увагу на тому, що потрібно зі зростанням наявних у КП «Електроавтотранс» тролейбусів збільшувати й кількість «рогатих» на маршрутах, з огляду на чисельність водіїв, що працюють на підприємстві. Його директор Андрій НОВИК повідомив, що на «Електроавтотрансі» завершується навчання кермувальників таких транспортних засобів. Він додав, що згідно із договором, до 25 жовтня до Сум повинні поставити решту придбаних тролейбусів.