002.jpg

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні встановив для сумчан тарифи  на опалення та гарячу воду.

По ТОВ «Котельня північного промислового вузла» тарифи на теплову енергію для населення становить 2205,06 грн за 1 Гкал (без ПДВ), для потреб бюджетних установ – 3508,55 грн за 1 Гкал (без ПДВ), для потреб інших споживачів – 6407,78 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

«Розрахунки подавалися значно більші, але ми врахували ті складові, які вони змогли економічно обгрунтувати. Включалася ще до тарифу інвестиційна складова, але ж вона не була оприлюднена, не пройшла всю процедуру, що передбачена Постановою Кабінету Міністрів України, і не була затверджена міською радою, то цю складову ми вилучили зі структури тарифу і запропонували їм пройти всю процедуру», – зазначив директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА.

Посадовець зауважив, що тариф для інших споживачів може змінюватися протягом опалювального періоду, оскільки для цієї категорії ціна на газ не фіксована як для населення та бюджетних установ.

Як повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО сьогодні КППВ почала відновлювати свою роботу і ввечері розпочнеться увімкнення опалення.

Для ТОВ «Сумитеплоенерго» тарифи на теплову енергію дорівнюють 1581,54 грн за 1 Гкал (без ПДВ), 2192,14 грн за 1 Гкал (без ПДВ), 1919,38 грн за 1 Гкал (без ПДВ) відповідно (населення, бюджетні установи, інші споживачі). Також для підприємства визначено тарифи на послугу з постачання гарячої води, яку воно надаватиме усім споживачам міста: для населення – 99,16 грн/м3 (з ПДВ), для бюджетних установ – 132,13 грн/м3 (з ПДВ), для інших споживачів – 117,41 грн/м3 (з ПДВ).