004.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення про застосування в опалювальному періоді 2021–2022 років тарифів для населення нижче економічно обґрунтованих, встановлених попередніми рішеннями «міського уряду».

У відповідності до цього рішення до завершення поточного опалювального сезону населення сплачуватиме за опалення та гарячу воду на рівні минулого. Різницю в тарифах, що виникне в результаті застосування рівня плати, що нижче економічного обґрунтованої, надавачам відповідних послуг відшкодовуватимуть за рахунок коштів бюджету Сумської міської тергромади.

«Раніше ми затвердили тарифи, виходячи з ціни на газ, яка діятиме цього опалювального сезону. Це необхідно було для того, щоб розрахувати розмір компенсації за різницю в тарифах економічно обґрунтованих і тих, нижчих, за якими розраховуватиметься населення, що передбачено Меморандумом, підписаним органами місцевого самоврядування та Урядом України. Сьогодні затвердили тарифи, які сумчани побачать у платіжках. Ми в складній ситуації, адже в Меморандумі зазначено, що територіальні громади, в яких податкоспроможність менша або дорівнює 0,9, отримають кошти на компенсацію з Державного бюджету. У нас 1,5 – і ми їх не отримаємо, тому відшкодовуватимемо за рахунок свого бюджету. Але іншого виходу немає, адже ми не можемо допустити, щоб сумчани платили за відповідні послуги майже вдвічі більше. Тому ми зберігаємо тариф минулого року», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.