0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради ще раз наголосив на тому, що тарифи на опалення для населення залишилися на рівні минулорічних.

Він також повідомив, що ситуація з нестачею вугілля в теплогенеруючих компаніях зрозуміла, адже така проблема по всій Україні. Проте, не зважаючи на заміну паливної складової, всі повинні розуміти, що тарифи мають залишитися незмінними. Олександр Лисенко додав, що було підписано відповідний Меморандум, а тому не можна його не виконувати.

«Якщо мешканці отримують платіжки не за розрахунками минулорічними – необхідно нам повідомляти. Якщо хтось собі це дозволить, то ми будемо розбиратися», – акцентував увагу міський голова.

Продовжуючи тему проходження опалювального сезону в Сумській міській територіальній громаді, її очільник сказав, що вже необхідно готуватися до наступного. З цією метою створена відповідна комісія, яка займається підготовкою пропозицій по здійсненню процедури подачі теплоносія в Ковпаківському мікрорайоні під час опалювального періоду 2022–2023 років.

Олександр Лисенко розповів, що наразі відбувається розгляд трьох можливих варіантів для розв’язання вищезгаданого питання: «Перший варіант – це передача КППВ у власність громади. Є певні домовленості, сьогодні буде нарада на заводі з нашими фахівцями за участі генерального директора. Другий варіант – це побудова відповідної «перемички», а третій – побудова модульної котельні».

Голова громади доручив своєму заступнику Миколі ВОЙТЕНКУ, який є очільником вищезазначеної комісії, тримати на особистому контролі це питання та щотижнево проводити відповідні наради та надавати звітність про їхні результати. Звітувати необхідно буде і перед депутатським корпусом, адже, як зазначив Олександр Лисенко, саме вони будуть ухвалювати рішення щодо фінансування видатків, які стосуються усунення проблемної ситуації, пов’язаної із забезпеченням теплом споживачів КППВ.