007.jpg

Працівники КП «Міськводоканал» працюють щоденно, цілодобово для безперебійного забезпечення споживачів водою.

Як зазначають на підприємстві, у період зниження температури повітря збільшується кількість поривів на водопроводах, особливо чавунних. Сезонний рух ґрунту та тиск промерзлої землі на зношену водопровідну мережу може спричинити її порив. Проте попри погіршення погодних умов, сумські водоканалівці докладають максимум зусиль для забезпечення водою осель містян.

Так, днями працівники водоканалу оперативно ліквідували два пориви на водомережах по вул. Прокоф’єва та вул. 1-ша Оболонська. Також ремонтно-аварійній бригаді вдалося усунути порив водогону на території Ново-Оболонської насосної станції без відключення води.

Протягом минулого тижня працівники водопровідного господарства ліквідували 11 аварій на водомережах міста.

Зокрема, було усунуто пориви по вул. Мусоргського та вул. Тополянська, ліквідація яких ускладнювалася погодними умовами та промерзанням ґрунту. Над усуненням поривів аварійно-ремонтна бригада працювала загалом понад 60 годин, періодично обмежуючи водопостачання мешканцям та здійснюючи підвіз технічної води.

До роботи у зимовий період спеціалісти водоканалу готують обладнання та техніку заздалегідь, ретельно перевіряють стан роботи систем водопостачання та водовідведення, здійснюють утеплення та необхідні ремонтні роботи. Але, з урахуванням суттєвої зношеності мереж, аварійні ситуації трапляються. Про витоки води можна повідомляти диспетчерську службу підприємства навіть у вихідні та святкові дні у будь-який час доби за тел.: (050)4078110, (067)5482112, 70-01-68.