005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів надати перелік продуктових магазинів, які поки не запрацювали, та запропонувати можливості продажу продуктів харчування у віддалених мікрорайонах та у приватному секторі.

Минулого тижня представники робочої групи зі здійснення контролю над забезпеченням цінової стабільності на території Сумської міської територіальної громади, обстежили 121 об’єкт торгівлі, 43 з яких – на Центральному ринку.

Про це під час щопонеділкової апаратної нарди при міському голові повідомила заступник начальника управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина ДАЦЕНКО. 

«Маємо тенденцію до зменшення, хоча і не значного, цін на основні продовольчі товари соціальної групи у порівнянні з кінцем березня, - зауважила вона. – Разом з тим, залишається поки що високою ціна на гречку, хоча на ринку вона дещо дешевша, ніж у магазинах». 

Також посадовиця розповіла, що обстежили минулого тижня об’єкти торгівлі Стецьківського старостинського округу. В усіх семи магазинах, які діють на його території, порушень не виявили.

Водночас сумчани звертаються до відділу з вимогами щодо відкриття окремих мережевих магазинів, є випадки, коли у приватному секторі закриті заклади торгівлі.

Міський голова Олександр Лисенко доручив надати перелік таких продуктових магазинів, які поки не запрацювали, з’ясувати у їх власників причини такої ситуації та запропонувати можливості виїзної торгівлі або підтримки інших суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати торгівлю продуктами харчування, особливо у віддалених мікрорайонах та у приватному секторі.