003.jpg

На питаннях регулювання руху як комунального транспорту, так і приватних перевізників міський голова Олександр ЛИСЕНКО акцентував особливу увагу під час апаратної наради, що відбулася 24 травня.

Очільник міста зауважив, що через напружену ситуацію з пальним, місто має прогнозувати використання власних резервів, аби не допускати критичної ситуації і залучати додаткові ресурси та забезпечувати курсування комунального та приватного громадського транспорту.

Олександр Лисенко наголосив на важливості забезпечення безперебійних перевезень у пікові години, враховуючи, що більшість установ та організацій відновили свою діяльність і люди, які повернулися до Сум, повинні вчасно діставатися до своїх робочих місць і виїжджати додому.

Також міський голова акцентував увагу на опрацюванні звернення містян, які повертаючись з дачних кооперативів, з кінцевої зупинки на вул. Роменська, певну ділянку дороги долають пішки. Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО пояснив, що тролейбус наразі курсує на автономному ходу і заряду акумулятора вистачає до зупинки «Вулиця Перемоги». Разом з тим усі маршрутки за напрямком «Роменська» їдуть до розворотного кільця по затвердженій схемі.

Посадовець пояснив, що триває робота з приватними перевізниками щодо збільшення одиниць на маршрутах (упродовж тижня додано вісім одиниць) та подовження графіків руху до 20-ї години.

Комунальний транспорт теж дещо збільшив вихід тролейбусів та автобусів і забезпечує «пікові» перевезення вранці з 6:30 до 9:30 та увечері з 16:30 до 18:00. Рух автобусів і тролейбусів можна відслідковувати за допомогою міської системи моніторингу руху.

Здійснено контроль за роботою транспорту в напрямку Добровільної та Курського мікрорайону з метою оптимізації перевезень.

Міський голова дав завдання у найкоротший термін відпрацювати питання надання пільг на проїзд у міському транспорті учасникам добровольчих формувань.