Надрукувати
Перегляди: 902

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в червні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду здійснювали щоденно на трьох стаціонарних постах (ПСЗ).

У червні відібрали 974 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу та діоксиду азоту в 2,1 раза, по формальдегіду – в 1,6 раза, діоксиду сірки – 1,1 раза. Інші інгредієнти, що визначалися, були нижче санітарних норм.

У червні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу та діоксиду азоту перевищував рівень ГДК (гранично допустимі концентрації) в 2,3 раза, формальдегіду – в 1,6 раза, діоксиду сірки – в 1,1 раза. На ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,8 раза, діоксиду азоту – в 1,6 раза, діоксиду сірки – в 1,1 раза, а на ПСЗ № 4 (вул. Харківська) по пилу – в 2,2 раза та діоксиду азоту – в 2,3 раза, діоксиду сірки на межі ГДК.

Протягом червня мали місце три випадки перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ № 5 (вул. Металургів), а також по одному випадку перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,1 раза на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) і ПСЗ № 4 (вул. Харківська). На ПСЗ №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) перевищення максимально разової концентрації жодної домішки не фіксували.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста діоксидом сірки, аміаком, формальдегідом збільшилося, діоксидом азоту зменшилося, пилом, оксидом вуглецю, оксидом азоту та аміаком залишилося на попередньому рівні. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в червні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон протягом червня становив по місту 11–14 мкР/год, що не перевищує допустимих значень.

***

Приєднуйтеся: