006.jpg

З ініціативи керівництва Сумської ОВА відбулася нарада щодо передачі АТ «СМНВО-Інжиніринг» Котельні Північного промвузла до комунальної власності Сумської міської ТГ.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО відзначив важливість участь у процесі перемовин керівництва області. Посадовець висловив сподівання, що це сприятиме швидшому розв'язанню питання, в чому зацікавлене керівництво громади, адже наближається опалювальний сезон.

«Підготовка до опалювального сезону – це, мабуть, одне з головних питань сьогодні. Готуємо житловий фонд, мережі, стежимо як виконують підготовчі роботи у теплопостачальних підприємств. Що стосується КППВ – ми надали свої пропозиції, як зробити так, щоб передача Котельні громаді була вигідною саме нам. Ми цей процес проводимо і хочемо його пришвидшити, і важливо, що обласна адміністрація також приділяє цьому питанню, бо виникають непорозуміння. Наприклад, якщо минулого року ми отримали пропозицію про передачу усього комплексу за 1 грн і ми дали на це згоду, то сьогодні отримали розрахунок у 27 млн грн, які по новому іпотечному договору має сплатити підприємство. Також мова йде не про передачу власне майна, а лише корпоративних прав, щодо чого у нас теж є багато питань. Думаю, що разом з обласною військовою адміністрацією та нашими структурними підрозділами на наступному тижні ми з’ясуємо всі спірні та проблемні питання і перейдемо безпосередньо до процедури передачі», – сказав Олександр Лисенко.

Щодо ТОВ «Сумитеплоенерго», очільник громади повідомив, що там ведеться планова підготовка до старту опалювального сезону. Управителі та обслуговуючі організації також готують житловий фонд до приймання тепла. Проводять відповідну роботу й заклади бюджетної сфери. Водночас, опрацьовуються варіанти обігріву останніх з використанням автономних котелень на альтернативному виді палива. Розпочнуть із закладів медицини. Наступні в черзі – заклади освіти, яких значно більше.

***

Приєднуйтеся: