Надрукувати
Перегляди: 1251

Голова громади Олександр ЛИСЕНКО розповів про транспортну ситуацію, подальший розвиток сфери, плани та напрацювання у цій галузі.

Олександр Лисенко сказав, що планово за два місяці будуть завершені всі ремонтні роботи по відновленню транспортної інфраструктури. Він також додав, що до зими буде збільшена кількість транспортних одиниць комунального перевізника.

«Зараз ми ведемо роботи з відновлення контактної мережі (силового кабелю) по вул. Роменська. Силовий кабель – це підземні комунікації. Виконано уже 30% робіт, решту плануємо завершити протягом місяця. І приблизно за два місяці доробимо все заплановане у цьому напрямку. Не 100% комунального транспорту курсуватиме містом, але хочемо, щоб не менше 80% рухомого складу перевозили сумчан», – розповів Олександр Лисенко.

Також він повідомив, що відновлюють ті маршрути, які функціонували до початку повномасштабного вторгнення росії: це кільцевий тролейбусний напрямок № 21, автобус № 63 курсує до Ганнівки, додано одиниць транспорту за маршрутом № 14 та № 4. Останній тепер прямує через Центральний ринок. Ведеться робота і щодо покращення якості транспортної послуги.

Щодо приватних пасажироперевезень – були укладені додаткові договори, які діятимуть до конкурсу. Його планують провести вже після перемоги.

«Підприємців попередили про це, нині діють тимчасові договори, щоб перевізники мали правову, юридичну змогу надавати відповідну послугу. Ми вимагаємо повертати весь транспорт у місто, подовжувати роботу транспорту як мінімум до 21:30, дотримуватися графіків руху, щоб транспорт був безпечний. Робота буде проводитися і надалі в цьому напрямку», – підсумував очільник громади.

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг постійно веде перевірки приватних автобусів, недобросовісних перевізників замінюють новими.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

***

Приєднуйтеся: