006.jpg

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ розповів про роботу міської транспортної системи.

Посадовець повідомив, що в понеділок, 8 серпня, спільно з інспекторами відділу безпеки дорожнього руху та проєктантом було проведено обстеження розташування зупинок громадського транспорту по вул. Роменська для подальшого корегування «Проєкту розміщення зупинок громадського транспорту на вулично-дорожній мережі м. Суми».

Також тривали перевірки роботи громадського транспорту на міських маршрутах. У четвер, 11 серпня, контролювали пасажирський транспорт у вечірній час по вул. Харківська в напрямку середмістя. Зафіксували відсутність автобусів за маршрутами № 17А (ФОП «Олійник А. Г.), № 7 (ПП «Компол»). За результатами перевірок складено акти та направлено перевізникам для усунення недоліків.

Сергій Яковенко зазначив, що КП «Електроавтотранс» працює стабільно та поступово збільшує кількість комунального транспорту на маршрутах міста. Так, сьогодні, за домовленістю з керівництвом ПАТ «Сумихімпром», відновлює роботу тролейбусний маршрут № 12.

Загалом наразі функціонують 17 тролейбусних маршрутів, за якими курсують 34 одиниці електротранспорту, та вісім автобусних маршрутів, які обслуговують 13 одиниць. Також опрацьовується питання щодо збільшення кількості випуску комунального пасажирського транспорту.

Посадовець додав, що для коригування розкладу руху приміського маршруту «Суми – Битиця», на минулому тижні провели вибіркове обстеження пасажиропотоку. За результатами проведуть нараду за участі перевізника та представників громади.

Очільник громади Олександр Лисенко дав доручення контролювати роботу маршрутів, що обслуговують приватні перевізники, та в разі певних порушень – уживати заходів.

***

Приєднуйтеся: