Надрукувати
Перегляди: 1077

Сумська міська рада отримає грант від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на 100 тисяч євро для облаштування мережевої сонячної електростанції, повідомили у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій.

Проєктна заявка «Улаштування мережевої сонячної електростанції для забезпечення безперебійного гарячого водопостачання будівлі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради за адресою: м. Суми, вул. Троїцька, 28» пройшла відбір у рамках реалізації проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні». Впроваджується він компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» (Німецьке товариство міжнародного співробітництва) за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.

Сумська ініціатива буде профінансована та реалізована як демонстраційний проєкт. Розмір гранту складає 100 тисяч євро.

У четвер, 22 вересня, відбулася установча зустріч представників проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні (FEER)» за участі міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

Він підкреслив, що енергетична незалежність громад є одним із пріоритетних напрямків, зважаючи на виклики сьогодення щодо стабільності постачання енергоносіїв. До того ж усі розуміють, що за альтернативною енергетикою майбутнє. Олександр Лисенко подякував європейським партнерам за підтримку, у тому числі й у енергетичній сфері.

Керівник громади, фахівці Департаменту фінансів, економіки та інвестицій, КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», управління капітального будівництва та дорожнього господарства і представники організації-донора обговорили кроки обох сторін щодо реалізації демонстраційного проєкту. Мова йшла, зокрема, про організацію підписання грантової угоди, створення робочої групи, механізмів фінансування та звітності.