007.jpg

КП «Міськводоканал» передало КНП «Центральна міська клінічна лікарня» водоочисну установку, отриману від французьких партнерів.

Враховуючи постійну потребу лікарень у питній воді, керівництво сумського водоканалу шукало альтернативні способи забезпечення чистою водою медичних закладів міста у разі знеструмлення або знищення ворогом об’єктів водоканалу.

«Для розв’язання цього важливого питання ми звернулися до міжнародних партнерів. Від французької гуманітарної організації Action contre la Faim (ACF) водоканал безоплатно отримав таку водоочисну установку потужністю 6 куб. м/год у комплекті з резервуарами, реагентами, фільтрами, приладом для лабораторного дослідження якості води. Фахівці підприємства протестували обладнання. Лабораторні дослідження підтвердили високу якість очищення води», – розповів директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ.

Отриману від французьких партнерів установку підприємство передало КНП «Центральна міська клінічна лікарня» на збереження та для використання у разі надзвичайних ситуацій.

Гуманітарна місія АСF планує найближчим часом безоплатно надати сумському водоканалу мобільні лабораторії для тестування якості води у разі застосування хімічної та біологічної зброї.