Надрукувати
Перегляди: 2298

Депутати міської ради ухвалили Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Сумської міської територіальної громади під час підготовки об’єктів до опалювального сезону 2022 – 2023 років.

Ініціатором ухвалення рішення виступила фракція «Слуга народу». Її підтримали колеги з інших фракцій. Рішення ухвалили 29-ма голосами. Водночас депутат Ірина ДЯДЕНКО звернула увагу на необхідність розгляду подібної ініціативи щодо приватного сектору.

Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Сумської міської територіальної громади під час підготовки об’єктів до опалювального сезону 2022 – 2023 років спрямована на забезпечення співвласників багатоквартирних житлових будинків альтернативними джерелами електроенергії та з метою зниження фінансового навантаження на співвласників будинків під час придбання таких приладів.

Передбачається відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках три та більше поверхів, у двоповерхових будинках, введених в експлуатацію до 1991 року.

Генератор має бути закуплений після 24 лютого 2022 року та не пізніше закінчення воєнного стану. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості приладу, але не більше 50 тис. грн на будинок. Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 3 кВт включно.

Відповідальним за виконання Програми визначений департамент інфраструктури міста.