Надрукувати
Перегляди: 1028

АТ «Сумиобленерго» повідомляє про застосування у понеділок, 28 листопада, графіків вимкнення електроенергії.

З 0:00 у Сумській області діють графіки погодинних відключень (ГПВ).

В обласному центрі вимкнення проводитимуться за чотирма чергами, кожну з яких відключають на дві години через кожні шість.

Енергетики наголошують, що ситуація в енергосистемі залишається нестабільною. У будь-який момент споживачам потрібно бути готовими до аварійних вимкнень в області, у разі надходження до «Сумиобленерго» відповідної команди диспетчера НЕК «Укренерго».

Знайти інформацію про відключення електроенергії можна в особистому кабінеті на «E-Svitlo», перейшовши до особового рахунку, де є функція «Відключення», а також на офіційному сайті АТ «Сумиобленерго» (розділ «Відключення»), де зазначені дати, час і послідовність погодинних відключень по Сумах і Сумській області.

Також можна зателефонувати до кол-центру підприємства: 65-96-59, 0(800)300247.

Енергетики та керівництво громади закликають сумчан продовжувати економити електроенергію.

***

Для стабілізації енергосистеми в Сумській області, додатково до планових вимкнень, введені аварійні відключення електроенергії (ГАВ).

Через це електроенергія може зникати раніше від плану, а обмеження споживання тривати довше.

***

У зв’язку із дефіцитом потужності в енергосистемі, по місту Суми введено обмеження електроспоживання в обсязі двох черг графіка погодинних відключень (ГПВ).
Тобто одночасно діятимуть дві черги ГПВ, у режимі відключень -2/+2 години. Станом на 10:30 вимкнені 1 і 2 черги.

Також по місту Суми та області застосовуються аварійні вимкнення (ГАВ). Саме через застосування ГАВ електроенергія у споживачів може зникати раніше від часу, заявленого у графіках погодинних (планових) відключень, а обмеження споживання тривати довше.