005.jpg

АТ «Сумиобленерго» повідомляє про застосування середу, 7 грудня, графіків вимкнення електроенергії.

У Сумах і старостинських округах діють графіки погодинних відключень (ГПВ) за трьома чергами, кожну з яких вимикають на дві години через кожні чотири години.

Повний графік погодинного відключення електроенергії (ГПВ), за числами місяця та в залежності від температури зовнішнього повітря, розміщений на сайті АТ «Сумиобленерго» в розділі «Відключення».

Номер черги до відключення за своєю адресою споживач може знайти  в особистому кабінеті на «E-Svitlo».

Водночас по області можливі аварійні вимкнення електроенергії у разі надходження до АТ «Сумиобленерго» відповідної команди диспетчера НЕК «Укренерго».

Енергетики та керівництво громади закликають сумчан продовжувати економити електроенергію.

***

У Сумській області (Суми та область), додатково до графіків погодинних (планових) відключень (ГПВ), введені графіки аварійних вимкнень електроенергії. Такий вимушений крок пов'язаний із перевищенням поточного споживання електричної енергії понад заданий НЕК «Укренерго» ліміт для області.

АТ «Сумиобленерго» отримує граничні ліміти споживання електричної енергії на добу від НЕК «Укренерго», які можуть корегуватися у разі зміни ситуації в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України. При перевищенні поточного споживання електричної енергії понад заданий НЕК «Укренерго» ліміт, за командою НЕК «Укренерго», застосовуються аварійні відключення. При застосуванні аварійних графіків час відключення відрізняється від зазначеного у графіку ГПВ.

***

У зв’язку з гострим дефіцитом потужності в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України та з метою уникнення застосування аварійних відключень (ГАВ та СГАВ), з 12:00 в Сумах та області будуть вимкненими одночасно дві черги графіків погодинних відключень (ГПВ):

з 12:00 до 14:00 буде підключена до електроенергії лише третя черга за ГПВ (світло буде у споживачів третьої черги);
з 14:00 до 16:00 буде підключена до електроенергії лише перша черга за ГПВ (світло буде у споживачів першої черги);
з 16:00 до 18:00 буде підключена до електроенергії лише друга черга за ГПВ (світло буде у споживачів другої черги).

І так далі, почергово - третя, перша, друга черги.

***

До зміни НЕК «Укренерго» ліміту споживання електроенергії для Сумської області (у бік збільшення) буде застосовуватися оновлений графік погодинного відключення електроенергії.