003.jpg

Депутати відкоригували головний кошторис громади, розподіливши вільний залишок коштів бюджету, що склався станом на 1 січня 2023 року

Відповідне рішення Сумська міська рада ухвалила на сесії 23 лютого.

Мова йде про розподіл 302,4 млн грн, які спрямували на низку пріоритетних напрямків.

Так, на заходи та роботи з територіальної оборони громади додали 19,4 млн грн. Зокрема, на придбання квадрокоптерів – 2 млн грн, на відшкодування за спожиті комунальні послуги та енергоносії та інші послуги військовими та добровольчими формуваннями – 6,6 млн грн, облаштування фортифікаційних споруд – 10 млн грн, придбання лісопильних матеріалів – 0,8 млн грн. Станом на 23 лютого всього на вказані цілі спрямовано 310,6 млн грн.

На заходи та роботи з надзвичайних ситуацій додали 2,8 млн грн для місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Також передбачено передачу субвенції до державного бюджету в сумі 43,8 млн грн військовим формуванням та іншим державним органам. Всього на це вже спрямували 49 млн грн.

КП «Міськводоканал» отримав фінансову підтримку у сумі 36 млн грн (на погашення заборгованості з рентної плати за користування надрами – 6 млн грн та за спожиту електроенергію – 30 млн грн). Дитячо-юнацькій спортивній школі фізкультурно-спортивних товариств виділено 0,15 млн грн (придбання твердопаливного котла КДЮСШ «Україна» ім. О. Кулика), а також на капремонт підвальних приміщень по вул. Британська, 21 – 0,26 млн грн.

Крім того, депутати поповнили резервний фонд на 200 млн грн.