Надрукувати
Перегляди: 855

Підприємці або особи, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність, можуть отримати фінансову підтримку на це від держави.

На це спрямована відповідна державна програма надання мікрогрантів. Мікрогранти на створення чи розвиток власного бізнесу є найбільш популярною та дієвою державною програмою, на реалізацію якої уповноважена Державна служба зайнятості.

За підсумками 2022 року 125 мешканців Сумщини скористалися даною програмою, створивши майже 300 робочих місць, та відкрили свій бізнес з вирощування зернових культур, виробництва хліба та м’ясних продуктів, одягу, поліграфічної діяльності, торгівлі, охорони здоров'я, освіти.

Мікрогранти надаються на відкриття або розвиток власного бізнесу терміном на 36 місяців. Обов’язкова умова – створення нових робочих місць. Розмір фінансової підтримки: від 50 до 250 тис. грн. Подати заявку та бізнес-план можна через портал Дія.

Мікрогранти надаються на покриття таких напрямів витрат:

Отримати мікрогранти не можна якщо є: негативна ділова репутація; поточні податкові борги; фактичне перебування та провадження господарської діяльності на території, яка віднесена до зони бойових дій, тимчасово окупованій території України.

Консультують охочих за телефонами: 68-55-06, 68-55-22 або звернувшись на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Детальніше