0012.jpg

Депутати міської ради внесли зміни та доповнення до бюджету територіальної громади на 2023 рік.

Відповідне рішення обранці ухвалили на сесії 29 березня.

Депутати перерозподілили видатки, які передбачено в основному на забезпечення діяльності критичної інфраструктури громади, закладів освітянської галузі та охорони здоров’я, а також спрямували залишок коштів бюджету, що склався станом на 1 січня 2023 року.

Так, для закладів освітянської галузі направили 401,6 тис. грн, з них на:

  • поточне утримання установ – 45 тис. грн (придбання електричної плити для школи № 25);
  • впровадження заходів з енергозбереження – 273,6 тис. грн (додатковий обсяг за виконані роботи по ПКД будівлі школи № 17 з комплексної термомодернізації);
  • впровадження природоохоронних заходів – 83 тис. грн (співфінансування та супровід грантового проєкту «Підвищення обізнаності населення СМТГ про можливості відновлювальної енергетики»).

На підтримку комунальних закладів охорони здоров’я спрямували 750 тис. грн. Це кошти на співфінансування проєкту для облаштування сонячної станції стаціонарного корпусу № 1 КНП «Центральна міська клінічна лікарня» потужністю 60 кВт.

Депутати передбачили на заходи з територіальної оборони громади 6884,2 тис. грн (придбання літньої форми членам ДФТГ, портативної цифрово-аналогової рації та виготовлення посвідчень).

Крім того, здійснено передачу субвенції до державного бюджету на заходи, пов’язані із забезпеченням національної безпеки – 998 тис. грн. Це кошти на придбання автомобіля та запчастин до нього для одного з підрозділів управління Національної поліції України у Сумській області.