001.jpg

Розпочато розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади, повідомили у департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Розробка такої містобудівної документації має на меті забезпечення сталого розвитку громади, користуючись нею для прийняття рішень щодо комплексного просторового розвитку населених пунктів громади і території за їх межами, комплексного управління у галузі використання земель громади та визначення напрямів її збалансованого освоєння.

Комплексний план є одночасно містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою. Вона визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою. А також цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів.

Фізичні та юридичні особи можуть подавати свої пропозиції для врахування їх інтересів під час розробки Комплексного плану. Приймають такі протягом 30 календарних днів з наступного дня після опублікування інформаційного повідомлення на сайті міської ради. На письмові пропозиції очікують у департаменті забезпечення ресурсних платежів за адресою: вул. Садова, 33, 40009, або на e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Довідку можна отримати за тел. 700-413, 700-412.

Процедурою розробки Комплексного плану передбачено створення Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану. До її складу можуть входити посадовці, депутати, експерти, представники органів самоорганізації населення, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій. Кандидатури приймають протягом 10 робочих днів з моменту оприлюднення повідомлення на офіційному сайті міської ради. Направляти подання потрібно за адресою: майдан Незалежності, 2, Виконавчий комітет або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., заповнивши відповідний бланк.

Для перегляду мапи Сумської міської територіальної громади збережіть зображення або відкрийте у новій вкладці