Надрукувати
Перегляди: 967

У Сумській міській ТГ приступили до третього етапу нового будівництва комплексної системи відеоспостереження, що передбачає встановлення додаткових камер та розширення функціоналу.

Про деталі проєкту розповів на брифінгу голова робочої групи з питань встановлення комплексів відеоспостереження та відеоаналітики, секретар міської ради Олег РЄЗНІК.

На першому етапі проєкту, у 2021 році, придбали камери, які встановили на в’їздах до Сум. З бюджету громади на це спрямували 3,1 млн грн. Повернутися до питання змогли лише наприкінці 2022 року. Дооснастили місто камерами (перехрестя, мости тощо), придбали програмне забезпечення українського виробника та створили чотири робочих місця для операторів виконавчого комітету, СБУ, співробітників Національної та патрульної поліції. Загальний кошторис робіт і закупівель склав 11,5 млн грн. У планах на 2023 рік – охопити відеонаглядом місця скупчення людей та налаштувати систему на розпізнавання облич (нині така функція діє щодо номерних знаків на авто). Загалом наразі містом під наглядом майже 150 камер. Правоохоронці формують свої пропозиції щодо встановлення додаткових. Виходячи з цього та можливостей бюджету, плануватимуть наступні кроки.

Олег Рєзнік зауважив, що будь-яким діям передує детальне обговорення їх членами робочої групи.

Посадовець зазначив, що головне завдання функціонування системи відеонагляду – сприяти забезпеченню публічної безпеки та порядку в громаді, а це також збереження життя та здоров’я її жителів. Торік у лютому та березні за допомогою камер відстежували кількісний склад та пересування сил ворога.

Кінцева мета проєкту – створити потужну систему відеонагляду з залученням до неї камер бюджетної сфери, а також бізнесу, що має необхідне обладнання.