Надрукувати
Перегляди: 1293

У 2015 році в оподаткування нерухомості були внесені істотні зміни, однією із яких є нараховування податку не на житлову, а на загальну площу.
Про це інформує Державна податкова інспекція у м. Сумах.

До відома городян доводять, що загальною площею є сума всіх площ житлових кімнат, а також лоджій, веранд, балконів, терас і холодних комор. Крім того, до загальної площі житлового будинку входить сума площі житлових та підсобних приміщень (прихожих, кухонь, внутрішньоквартирних сходів і коридорів, душових і ванних, санвузлів, топкових і інших приміщень, які не належать до житлових кімнатах). При цьому, підсобні приміщення можуть бути розташовані в надземних, мансардних, підвальних і цокольних поверхах, в опалювальних прибудовах і на верандах.

Фахівці Державної фіскальної служби нараховують податок на підставі отриманих даних з Державного реєстру майнових прав і готують податкові повідомлення-рішення про сплату податку. Зазначені повідомлення до 1 липня будуть вручені сумчанам, які підпадають під категорію платників податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення фізичним особам необхідно сплатити нарахований податок.

Державна податкова інспекція у м. Сумах акцентує увагу на тому, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 80 кв. м і будинку/будинків площею більше 140 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 220 кв.м.