006.jpg

Для безперебійної роботи водопровідної системи міста працівники КП «Міськводоканал» регулярно перевіряють колодязі, а за необхідності виконують відновлювальні роботи та накривають кришками.

З початку року фахівці водоканалу очистили й відремонтували вже 39 колодязів. У конструкціях із залізобетонними кільцями працівники підприємства замінюють пошкоджені корозією елементи та герметизують шви, попередньо очистивши колодязь від кореневої системи та сміття. Коли мова йде про цегляну кладку, її відновлюють.

Велику проблему становлять ненакриті колодязі, які несуть загрозу життю та здоров’ю містян і можуть призвести до ДТП. Крім того, у відкриті конструкції потрапляє сміття, що може стати причиною комунальної аварії. Аби запобігти подібним випадкам, працівники водоканалу проводять планові обстеження колодязів та виконують їхнє накриття, встановлюючи нові кришки люків замість вкрадених. У поточному встановили шість люків.

Клопоту водоканальцям завдають закатані дорожніми службами в асфальт каналізаційні люки. Тож, фахівці КП «Міськводоканал» закликають шляховиків бути уважнішими при виконанні ремонтів.

Повідомити про відсутність кришки люка або аварійну ситуацію можна за номерами: (0542)70-01-68; (050)4078110; (067)5482112 (цілодобово).