006.jpg

Представники КП «Міськводоканал» взяли участь у робочій зустрічі «Партнерство водоканалів – надійна водна безпека та допомога», яку організувало в Берліні Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Мета зустрічі – зміцнення партнерських відносин між комунальними підприємствами Німеччини та України. Захід пройшов у рамках проєкту «Комунальна платформа для зміцнення партнерства комунальних підприємств по всьому світу», створеного Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Завдяки цій ініціативі наразі з сумським водоканалом співпрацює Ольденбург, а саме OOWV – потужний флагман водопостачання на північному заході Німеччини.

«На першому плані солідарного партнерства з німецькими колегами – закупівля технічного обладнання, необхідного для функціонування КП «Міськводоканал» в умовах війни. Також частиною партнерської роботи є навчання та обмін технічним досвідом з фахівцями OOWV. Проте нашою метою є побудова довготривалої співпраці на період післявоєнного відновлення», – зазначив директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ.

Під час робочої зустрічі були окреслені спільні заходи, заплановані на 2023-2024 роки задля захисту й відновлення української критичної інфраструктури. Крім того, погоджено відправлення першої партії гуманітарної допомоги сумському водоканалу з Ольденбурга.