006.jpg

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час апаратної наради доповів про роботу міського пасажирського транспорту протягом минулого тижня.

За його словами, фахівці профільного відділу у вівторок, 26 вересня, перевірили санітарно-технічний стан транспортних засобів на кінцевій зупинці «Обласна дитяча лікарня». Оглядаючи зовнішній та внутрішній стан транспортних засобів, зважали на наявність в салонах QR-кодів мапи захисних споруд, необхідної інформації для пасажирів та відповідності надписів на маршрутних вказівниках. Усі недоліки працівники відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг зазначили в актах та направили перевізникам для усунення.

Днем пізніше, у середу, 27 вересня, промоніторили роботи міського пасажирського транспорту у вечірній час на просп. Перемоги (зупинка «Вишневий сад») в напрямку середмістя. Основна увага приділялася своєчасному виконанню графіків руху на дев’яти автобусних маршрутах, на одному з яких було завершено роботу раніше зазначеного часу. Мова йде про автобусний маршрут № 19 (ФОП Сезько О. В.). Акти перевірки із зауваженням направили перевізнику для відповідного реагування.

КП «Електроавтотранс» минулого тижня обслуговувало 17 тролейбусних і дев’ять автобусних маршрутів, із випуском у будні 37 одиниць електротранспорту та 14 одиниць автобусів. Паралельно опрацьовувались результати вивчення пасажиропотоку в комунальному транспорті.

Очільник міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО наголосив начальнику відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергію Яковенку на необхідності пришвидшення ремонту кабелів.

«Якщо ми підключимо тролейбуси до електричного живлення і забезпечимо ними центральну частину міста, це дозволить користуватись автономним рухом комунального транспорту в інших напрямках. Зокрема, до Аеропорту та до мікрорайону Тимірязівка», – сказав Олександр Лисенко.