007.jpg

КП «Міськводоканал» провів ревізію повітродувок на очисних спорудах.

Це необхідно для забезпечення безперебійного очищення стічних вод. Тому фахівці комунального підприємства постійно піклуються про обладнання очисних споруд, регулярно модернізуючи його та виконуючи поточні ремонти.

Цього разу спеціалісти водоканалу замінили фільтраційні елементи, ремені та оливу. А також відремонтували помпове обладнання охолодження повітродувок.

Начальник очисних споруд Юрій ПАСЬОВИН зазначив, що повітродувки – це основа очисних споруд. Вони подають кисень до аеротенків з «активним мулом» – бактеріями та мікроорганізмами, які споживають розчинену у стічних водах органіку. Щоб активний мул не загинув, повітря в аеротенки подається безперервно, цілодобово – за допомогою компресорів. За всією цією системою необхідно стежити та підтримувати її стабільну роботу. Адже від цього своєю чергою залежить коректне і стале функціонування очисних споруд».

Тож профілактичне обслуговування повітродувок проводиться раз на пів року для підвищення ефективності очищення стічних вод, які надходять на очисні споруди з усього міста.