007.jpg

Сумчан запрошують скористатися перевагами веб – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Він дає чудову можливість не виходячи з дому, контролювати свої особисті дані, які впливають на розмір майбутньої пенсії або переглядати інформацію з власної пенсійної справи. Всі його послуги безкоштовні.

Для реєстрації на веб-порталі необхідно лише один раз звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України із заявою та документами (паспорт та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера), отримати реєстраційний код, що займе не більше 10 хвилин. Завершити реєстрацію можна потім в будь-який зручний момент, зайшовши на веб-портал в мережі Інтернет, обравши пункт меню «Зареєструватися».

Основна перевага веб-порталу – можливість постійного контролю за правильністю подання роботодавцями відомостей про людину, а також регулярністю сплати ними внесків в зручний час та з будь-якого місця, де є Інтернет. Тобто завжди можна тримати на контролі де, коли і яку заробітну плату офіційно нараховує роботодавець, чи сплачує при цьому усі необхідні податки для зарахування страхового стажу конкретної людини в повному обсязі та чи правильно зазначає її персональні дані (прізвище, ім’я, по-батькові, ідентифікаційний номер). Це стосується і самозайнятих осіб та фізичних осіб-підприємців, які можуть контролювати стан зарахування сплачених ними внесків відповідно до поданої звітності.

Помилка роботодавця лише в одній букві або цифрі не дозволить людині скористатися своїми даними та буде потребувати виправлення. Проте роботодавці, як фізичні так і юридичні особи, з часом закривають свою діяльність і не завжди надають документи до архіву.

Завдяки веб — порталу зручно щомісячно переглядати свої дані, щоб оцінити ситуацію і у разі необхідності вжити відповідних заходів. Тобто, є можливість виправити ситуацію скажімо у 30, а не у 60 років.

Портал стане в нагоді кожному, адже з'явилась можливість контролювати своїх роботодавців і заздалегідь дбати про свої соціальні гарантії та майбутню пенсію. Це пов’язано із тим, що не всі страхувальники оформлюють працівників легально та мають місце випадки виплати заробітної плати «в конвертах».