Надрукувати
Перегляди: 1451

У Сумах Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету пропонує депутатам міської ради визначити обсяги фінансування проектів-переможців.

Планують розділити визначений у бюджеті розмір фінансування громадського бюджету у 5 млн грн. у пропорції 60 % на 40 %.

Перевага буде у так званих локальних проектів над загальноміськими. Тим самим, на думку членів Координаційної ради, буде збережено паритет серед проектів, пропонованих сумчанами, аби великі (з вартістю до 1 млн грн.) не «накрили» локальні з обсягом до 500 тис. грн. Тож і просять зарезервувати за локальними фінансовий ресурс у 3 млн грн. (або шість повних проектів), а решту 2 млн грн. залишити для загальноміських (два повні проекти).

Якщо депутати погодять такі зміни, у сумчан, які мріють про покращення у своїх дворах та мікрорайонах, стане більше шансів  реалізувати ці ідеї, а отже, і з’явиться бажання до активного продовження.  

Нагадаємо, що з 1 по 30 червня триває прийом проектів у рамках громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми.

На проекти очікують або за адресою: пл. Незалежності, 2, каб. 60, департамент комунікацій та інформаційної політики або за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Після їх опрацювання та експертної оцінки від структурних підрозділів міської ради проекти будуть виставлені на загальноміське голосування, яке відбудуться у жовтні тривалістю у два тижні. Сумчани матимуть право голосувати за один локальний та один загальноміський проекти.

Ініціативи, що наберуть найбільшу кількість голосів сумчан у межах визначеного фінансування, й стануть переможцями та будуть обов’язково реалізовані міською владою у 2017 році.