005.jpg

16 червня відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики зайнятості населення, створення робочих місць та легалізації, яку очолює заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

Комісія розглянула ситуацію з виплатою заробітної плати на шести підприємствах, де існувала заборгованість із заробітної плати в загальній сумі 1 362,6 тис. грн., та семи підприємствах, де середньомісячний дохід одного працюючого менше мінімального розміру, встановленого законодавством.
Заслухали і керівників КП «Сумижитло», Сумського державного підприємства геодезії, картографії та кадастру ДП «Сумигеодезкартографія», ТОВ «Сумиспортінвест», ПАТ виробничо-енергетична компанія «Сумигазмаш», ТОВ «Укрсанліт», ТОВ «Салон мод плюс», головних бухгалтерів ТОВ «Аква прилад» та ТОВ ВП «Олімп-К».

Визначали шляхи та перспективи погашення боргів перед працівниками, причини низького рівня оплати праці та можливості його підвищення.

До участі в засіданні залучались представники Сумського відділу поліції та відділів державної виконавчої служби Сумського міського управління юстиції.

Взято до уваги запевнення директорів ТОВ «Сумиспортінвест» та Сумського державного підприємства геодезії, картографії та кадастру ДП «Сумигеодезкартографія» щодо погашення боргів із заробітної плати на підпорядкованих підприємствах в термін до 1 серпня поточного року та 1січня 2017 року відповідно, а також зобов’язання представників підприємств, де середньомісячний дохід одного працюючого менше мінімального розміру, встановленого законодавством, щодо підвищення рівня заробітної плати та недопущення мінімізації доходів працівників.