Надрукувати
Перегляди: 339

Фахівці КП «Міськводоканал» витягли з каналізації 14 мішків сміття.

Це трапилось на вул. Сенатора Маккейна, мешканці якої засмітили лінію каналізаційної мережі діаметром 300 мм настільки, що окрім механічного прочищення працівникам комунального підприємства довелось виконувати й гідравлічне промивання труби.

Роботи тривали два дні. За цей час фахівці водоканалу прочистили 70 м мережі та витягли 14 мішків ганчір’я, серветок, простирадл та іншого сміття. Проте роботи ще не завершені, адже для повного прочищення каналізації, її потрібно розкопувати. На це потрібен час.

Як повідомили на КП «Міськводоканал» поки тривало прочищення, на інші заявки, що надходили від мешканців, фахівці не мали змоги відреагувати.

Аби уникати таких ситуацій, сумські водоканальці вкотре нагадують споживачам, що засмічення каналізаційної мережі супроводжується аваріями й нерідко підтопленням підвальних приміщень нечистотами.

Тож, не можна кидати в унітаз нічого зайвого. Зокрема, залишки їжі, навіть кісточки від вишні; засоби особистої гігієни, підгузки, гумові рукавички; чайну та кавову заварку; ганчірки, вату, мочалки, губки для миття посуду; поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів; жувальні гумки, зубну нитку, пластир тощо; використаний наповнювач котячого туалету; предмети з пластику, скла, металу; будівельне сміття, пісок, сухі й розведені будівельні суміші та їх залишки, кістки, скло, металеві й дерев’яні предмети, а також легкозаймисті рідини, кислоти, олії.