005.jpg

Працівники КП «Зеленбуд» ліквідують причину підтоплення та займаються загальним благоустроєм у прибережній смузі річки Стрілка.

Зокрема, на замовлення департаменту інфраструктури міста зеленбудівці екскаватором вибрали сміття й багаторічний намул з русла річки Стрілка на площі 600 м2. Благоустрій включає також підрізання гілок (загалом на 60 деревах), очищення берегів від аварійних дерев (91 одиниця) і чагарників, побутових відходів, косіння трави (2000 м2).

Загалом упорядковується ділянка довжиною 210 м (орієнтовною площею 1050 м2) від вул. Кругова до колектора. Вартість робіт, з урахуванням утилізації відходів, становить 314,3 тис. грн.

Ці заходи мають покращити гідрологічний режим та нормалізувати поверхневий стік на цій території.

«Восени 2023 року й навесні 2024 року отримали багато нарікань від місцевих жителів на підтоплення. Ця територія має певний градус нахилу до Стрілки, куди стікає тала й дощова вода. Коли річка замулилась, принцип водостоку порушився й почалось підтоплення приватних садиб. Спільно з фахівцями департаменту інфраструктури міста визначили обсяги робіт та виконуємо їх», – повідомив директор КП «Зеленбуд» Єфрем ЛАЗАРЄВ.

Він розповів, що на підприємстві отримують багато звернень від сумчан стосовно розчищення русла річки Сумка в середмісті. Однак, зазначив директор, це значні за обсягом і витратами роботи, проводити які можна буде після завершення російської агресії та Перемоги.