Надрукувати
Перегляди: 1756

5 серпня в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ проінспектували виконання ремонтних робіт у підземному переході по вул. Героїв Сумщини.

За словами Віталія Шилова, цього року на вказаному об’єкті було проведено нову технічну експертизу. Враховуючи її результати, було оголошено тендер, який завершився два тижні тому. Одразу був укладений договір із підрядною організацію, яка активно виконує роботи з реконструкції підземки.

З міської скарбниці вже виділено 1 млн. грн. Проте згідно з тендерною документацією, на вказаний об’єкт передбачено близько 3 млн. Тому вже на черговій сесії міськради, повідомив Віталій Шилов, буде подано пропозицію щодо внесення змін до бюджету для дофінансування цього об’єкту.

Нині ж тут оббиваються стіни, далі по черзі – штукатурні роботи, освітлення, встановлення насосів. Завершити планують до Дня міста, якщо ж нічого цьому не завадить. Адже об’єкт не експлуатувався вже давно і навіть, роблячи технічний звіт по ньому, були виявлені тріщини, усуненням яких займаються фахівці. Були проблеми і з електрокабелем, який вийшов із ладу. Тож його доведеться замінювати на новий.

Проте чи не найбільшу проблему Віталій Шилов вбачає у подальшій експлуатації підземного переходу.

«На жаль, не всі мешканці обласного центру вміють цінувати зроблене для них. Навіть після того, як цей об’єкт буде повністю реконструйовано, він може повернутися до свого нинішнього вигляду. Тому, аби цього не сталося, міській владі треба добре подумати щодо передачі підземного переходу доброму господареві», - сказав посадовець.

Таку думку повністю підтримує і в. о. міського голови Володимир Войтенко.

За його словами, наразі детально опрацьовується питання щодо облаштування тут комфортної торгівельної зони. Для цього ж, звичайно, треба передати даний об’єкт в оренду. Тільки так тут з’явиться власник, який буде слідкувати за порядком.

«Вже зараз всі бажаючі ним стати можуть звертатися до департаменту забезпечення ресурсних платежів. Під час чергової апаратної наради я буду піднімати це питання з метою його найшвидшого вирішення», - зазначив Володимир Войтенко.