004.jpg

Департамент соціального захисту населення нагадує Порядок виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад.

Даний порядок стосується учасників АТО з числа осіб, яким установлено один з таких статусів: учасник бойових дій, інвалід війни, учасник війни.

Також його дія поширюється на осіб, які супроводжують інваліда війни I групи.

Грошова компенсація вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ та назад (надалі – компенсація) надається у разі користування таким міжміським транспортом:

  • залізничним – у розмірі фактичних витрат, підтверджених проїзними документами, але не більше вартості проїзду в плацкартному/купейному вагоні швидкого поїзда та вагоні другого класу швидкісного поїзда;
  • автомобільним загального користування (крім таксі) – у розмірі фактичних витрат, підтверджених проїзними документами.

Витрати на проїзд транспортом міського та приміського сполучення відшкодуванню не підлягають.

Компенсація призначається в разі, коли звернення за нею від учасників АТО надійшло не пізніше ніж через 90 календарних днів із зазначеної в проїзному документі дати закінчення поїздки.

Для відшкодування вартості проїзду до реабілітаційних установ та назад учасники антитерористичної операції подають до департаменту соціального захисту населення (м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 125, тел 60-44-98) наступні документи:

  • заяву про надання грошової компенсації із зазначенням рахунку, відкритого в банківській установі;
  • копію паспорта або іншого документа, що засвідчує особу заявника та місце його проживання;
  • заповнений реабілітаційною установою відривний корінець направлення на психологічну реабілітацію із зазначенням строків перебування в реабілітаційній установі;
  • оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).