0012.jpg

Громадянська мережа ОПОРА провела в неділю в Сумах інтерактивну вуличну акцію «10 кроків до енергоефективного житла».

Містянам розповіли про правила поведінки у власному будинку, яких слід дотримуватись для економії.

Мешканці багатоповерхівок долучились до відкритої дискусії та запропонували власні методи економії в побуті.

Одна з учасниць повідомила, що намагається не витрачати багато води, але члени її родини ще досі приймають ванну. Тим часом, на це в середньому витрачається 140-160 л води, а для душу потрібно лише 30-50 л. А отже, змінивши власні звички, можна скоротити витрати води на 60 %, що вплине на суму у платіжках за комунальні послуги.IMG 3276

Представниця ОПОРИ під час акції розповіла охочим про елементарні методи економії ресурсів у себе в будинку. Адже навіть якщо неправильно чистити зуби можна дарма витратити 10 л води. Кожна наша дія може або призвести до втрат, або сприяти економії.

«Варто не тільки контролювати кількість води, дуже важливо ремонтувати несправні речі. Наприклад, через несправний туалетний бачок може «зникнути» аж до 2 000 л води. Тому, якщо кожен буде слідкувати за тим, як ефективніше використати ресурси, ми не тільки будемо їх зберігати, а й платитимемо менше», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя ВИСІКАНЕЦЬ.

Для додаткового інформування учасники акції отримали постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».