005.jpg

Депутати розширили повноваження тимчасової контрольної комісії з питань перевірки та дослідження діяльності ТОВ «Сумитеплоенерго» стосовно ефективності використання орендованого майна – цілісного майнового комплексу».

Про те, що в цьому є необхідність під час I пленарного засідання XIV сесії міськради повідомила голова комісії Ірина РИБАЛЬЧЕНКО.

Посилаючись на відповідне рішення міської ради від 25 травня поточного, року яким і було створено дану тимчасову контрольну комісію, вона звернулася до депутатів з проханням внести туди зміни, а саме розширити повноваження контролюючого органу.

При цьому Ірина Рибальченко повідомила, що за час існування комісії було проведено дев'ять засідань, але попри це вагомих результатів досягнуто так і не було. Такий стан речей депутат пояснила небажанням керівництва ТОВ «Сумитеплоенерго» надавати інформацію щодо реального стану речей на підприємстві.

З огляду на це та з метою виконання покладених на комісію завдань члени останньої вийшли до депкорпусу із пропозицією розширити її повноваження. Депутати підтримали позицію коллег та віддали 29 голосів за даний проект рішення.

Відповідно тепер тимчасова контрольна комісія зможе провести перевірку на відповідність чинному законодавству розміру орендної плати за договором оренди від 01. 05. 2005 року та Договору оренди в цілому; встановити нормативний та фактичний розмір питомих витрат та витрат у теплових мережах на генерацію, розподілення та передачу теплової енергії, відстеження їх динаміки та впливу на тариф орендаря. Також до розширених повноважень увійшли і дослідження первинних та інших документів, безпосередньо пов’язаних із користуванням орендарем комунальним майном (цілісним майновим комплексом), дослідження ефективності такого користування; з’ясування необхідності проведення поточної інвентаризації переданого в оренду комунального майна (цілісного мйнового комплексу), здійснення його незалежної оцінки.

Ці та інші повноваження, які отримала тимчасова контрольна комісія, переконана Ірина Рибальченко, дозволять дати неупереджену оцінку діяльності ТОВ «Сумитеплоенерго» стосовно ефективності використання орендованого майна.