0012.jpg

В обласному центрі не припиняють готуватися до опалювального сезону, який планують розпочати вже з середини цього місяця.

Станом готовності житлових будинків приймати тепло міський голова Олександр ЛИСЕНКО традиційно поцікавився під час апаратної наради 3 жовтня.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ доповіла, що на сьогодні із 756 будинків так званої колись комунальної власності, які знаходиться в зоні обслуговування підприємства, видано актів готовності по 561 будинку, що у відсотковому відношенні складає 74,2 % від загальної кількості.

Окрім того, 99 % житлових будинків заповнені теплоносієм, не враховуючи двох будинків, де є пориви на внутрішньобудинкових мережах. Гідравлічні випробування також проведені по 99 %.

Надія Покутня наголосила, що обслуговуючі організації продовжують роботи на теплових мережах, але це на включення опалення не вплине. Найкраще в зоні ТОВ «Сумитеплоенерго» до опалювального сезону підготувалось КП «Сумижилкомсервіс», а от з найгіршими показниками наразі КП «Сумитеплоенергоцентраль».

Не дуже різниться ситуація і на території Дирекції «Котельня Північного промвузла». Керівник підприємства Микола ЖОВТОБРЮХ зазначив, що близько 70 % житлових будинків цілком готові до опалювального сезону. Серед лідерів такі обслуговуючі організації: ТОВ «ФорексПлюс» ТОВ «КК «КоменергоСуми», ПП «Наш дім», ПП «Рубін», ТОВ «Сервіс-дім». Трохи відстають від плану КП «Сумижилкомсервіс» та КП «Сумитеплоенергоцентраль».

Натомість керівник останнього підприємства Євген СКОРОБАГАТСЬКИЙ доповів, що в зоні Дирекції «Котельня Північного промвузла» знаходиться 14 будинків, по яких питань уже не виникає, адже вони були наповненні теплоносієм та випробувані. Проте проблеми є на магістральній частині, яка іде від цих будинків до інших.

«Найближчими днями ми спільно з фахівцями Дирекції «Котельня Північного промвузла» будемо вирішувати всі проблемні питання в цьому напрямку. А от що стосується ТОВ «Сумитеплоенерго», то тут 99 % житлових будинків також готові до холодів. Проте ми зараз працюємо в посиленому режимі над заміною теплоізоляції по деяких будинках, де вона не замінювалися вже понад 10 років», – сказав Євген Скоробагатський.

На ліквідацію всіх спірних моментів обслуговуючим організаціям міський голова дав три дні. У четвер має відбутися нарада, на якій кожна із обслуговуючих організацій знову доповість про стан готовності до опалювального сезону.

Разом із тим Олександр Лисенко наголосив на необхідності підготовки до осінньо-зимового періоду загалом. Зокрема, знову нагадав про необхідність придбання обслуговуючими організаціями снігоочищувальної техніки.

Міський голова дав доручення директору департаменту інфраструктури міста скласти графік перевірки підприємств міста, що обслуговують житло, на предмет наявності у них засобів для прибирання снігу.