Надрукувати
Перегляди: 1474

Ситуація з видачею жителям приватного сектору довідок про склад зареєстрованих у житловому приміщенні чи домоволодінні поступово нормалізується.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, до 29 вересня включно їхній структурний підрозділ отримав від департаменту соціального захисту населення запит на отримання інформації про склад сім'ї по 1074 справах отримувачів житлових субсидій.

За сприяння голів квартальних комітетів були отримані дні по 724 домоволодіннях. Ці відомості занесли до Реєстру територіальної громади, який наразі формують.

«Робота триває. Додали людей, які видають довідки. Щодня працюють три-чотири особи», – зазначив Григорій Яременко. За два-три тижні він пообіцяв надати раніше запитувану департаментом соціального захисту населення інформацію в повному обсязі.

Натомість, сказати, коли буде готовий реєстр жителів, наразі не зміг, посилаючись на те, що на це потрібен час.

Директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК повідомила, що тема видачі довідок про склад сім’ї є особливо актуальною для приватного сектору. Тому вона звернулася до департаменту інфраструктури, який співпрацює з головами квартальних комітетів, у першу чергу надавати довідки відповідно до запитів департаменту соціального захисту населення. Сьогодні кількість справ, по яких у жовтні з урахуванням початку опалювального сезону має бути перерахована субсидія, понад 7 тисяч.

«І хоча в минулу п’ятницю ми отримали 115 довідок, але з них лише 47 були ті, які знадобилися для розрахунку субсидії», – зауважила директор департаменту соціального захисту населення.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вирішив залишити дане питання на контролі, оскільки з наближенням опалювального сезону кількість охочих оформити субсидію значно зросте, а відповідно роботи в цьому напрямку додасться.