004.jpg

У Сумах триває робота над формуванням проекту міського бюджету на 2017 рік.

За словами директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлани ЛИПОВОЇ, у п'ятницю на засіданні робочої групи обговорювали підсумки опрацювання отриманих від структурних підрозділів бюджетних запитів.

«Ми узагальнили пропозиції головних розпорядників коштів, і у нас на майже 1 млрд грн. перевищення коштів, тому на засіданні робочої групи наголосили на тому, щоб розпорядники працювали над мінімізацією своїх бюджетних запитів», – зазначила Світлана Липова.

По окремих галузях, зауважила посадовиця, видатки збільшено на 400-600 %, і це в той час, коли місту доведеться за рахунок власних ресурсів забезпечувати належне фінансування делегованих повноважень.

Так, за проектом державного бюджету на 2017 рік освітня субвенція спрямовуватиметься винятково на заробітну плату педагогічних працівників і на фінансування закладів профтехосвіти в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти. Утримання технічного персоналу та приміщень здійснюватиметься коштом місцевих бюджетів. На рівень міста передаються й видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у галузі охорони здоров'я, а одне це, повідомила Світлана Липова, становить 22,5 млн грн.

З метою оптимізації структури видатків міського бюджету фахівці департаменту фінансів, економіки та інвестицій планують попрацювати окремо з кожним розпорядником коштів над питанням формування витратної частини.