005.jpg

Забезпечення сумських школярів, які навчаються у 4 та 7 класах підручниками, станом на вчора, 5 жовтня, у відсотковому відношенні становило 68 

4-класники отримали підручники: «Українська мова» (автор Вашуленко М. С.), «Літературне читання» (автор Савченко О. Я.), «Природознавство» (автор Грущинська І. В.), «Я у світі» (автор Тагліна О. В.), «Інформатика» (автор Корнієнко М. М.).

Надійшли книги з географії (автор Бойко В. М.), української мови (автор Глазова О. П.), мистецтва (автор Масол Л. М.), фізики (автор Бар’яхтар В.Г.), хімії (автор Григорович О.В.), української літератури (автор Коваленко Л.Т.), французької мови (автор Клименко Ю.М.), всесвітньої історії (автор Гісем О. В.), історії України (автор Гісем О. В.), по яких займатимуться учні 7-х класів.

Навчальними закладами проведено оплату підручників на суму понад 500 тис. грн. В управлінні освіти і науки інформують про те, що підручники постійно надходять, а тому потреби в закупівлі батьками книг для учнів 4-х та 7-х класів немає.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2016 року № 321 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 і від 14 січня 2015 р. № 6» місцевим державним адміністраціям доручено забезпечити закупівлю і доставку підручників для учнів 4-х та 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

На виконання вищезазначених постанов управлінню освіти і науки було надано субвенцію з обласного бюджету у сумі 344,4 тис. грн., а міською радою були виділені кошти для закупівлі підручників з міського бюджету в сумі 750,9 тис. грн.