0010.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення розпочати в Сумах опалювальний сезон.

Із вихідних теплоносій подадуть до міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії та стаціонару міської дитячої клінічної лікарня Святої Зінаїди. Із понеділка, 10 жовтня, опалення ввімкнуть у школах і решті лікувально-профілактичних закладах, а через день – у вівторок 11 жовтня – по всьому місту.

«У понеділок на апаратній нараді ми заслухаємо, як тривало увімкнення тепла у пологовому будинку та стаціонарі дитячої лікарні, а також іще раз послухаємо звіти представників обслуговуючих організацій про готовність житлового фонду до опалювального сезону. Звертаю увагу всіх, що ми маємо не просто подати тепло, а за 2-3 дні налагодити систему», – наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Почати опалювальний сезон в обласному центрі завчасно члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили зважаючи на інформацію синоптиків, та температурний режим, що складвся у закладах освіти та охорони здоров'я.

Як повідомив начальник Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександр ПОНОМАРЬОВ, у ніч із суботи на неділю очікується погіршення погодних умов. У неділю йтиме дощ, місцями сильний. До вівторка, 11 жовтня, опади припиняться, але з середи, у зв’язку із вторгненням холодних повітряних мас із півночі, температура повітря знизиться. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 0Со до -3Со. І вже 12, 13 та 14 жовтня середньодобова температура повітря становитиме 4С0  тепла, 15 жовтня – 5С0.

За словами заступника начальника управління освіти і науки Алли ШАМРАЙ, з понеділка здійснювався постійний контроль за температурним режимом у навчально-виховних закладах. По школах температура всередині приміщень складала 19-21 градусів тепла, по дитсадках – 18-19, тож батьки дошкільнят уже звертались з проханнями ввімкнути опалення.

Прохолодніше останніми днями стало і у лікувально-профілактичних закладах. Начальник відділу охорони здоров'я Ольга БРАТУШКА поінформувала, що в міському пологовому будинку Пресвятої Діви Марії вже змушені вдаватись до штучного підігріву, по поліклініках температура повітря становить – 17-19Со, в оперблоці 5-ї лікарні – 17Со.

У звязку з початком опалювального сезону міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила теплопостачальним організаціям скласти графіки підключення житлового сектору й подати їх на затвердження міському голові. Аби не допускати втручання сторонніх у систему, тепловики опломбують запірну арматуру у теплових пунктах споживачів.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пуском тепла, сумчани можуть звертатись до «Служби 15-80» за тел.: 15-80, 62-08-55, 62-03-40.