Надрукувати
Перегляди: 1356

Платники податку, які сплачують суму процентів за користування іпотечним житловим кредитом, мають право на отримання податкової знижки.

Про це інформують у ДПІ у м. Сумах.

Тут наголошують, що це передбачено Податковим кодексом України. Тож скористатися цим правом може кожен сумчанин, який отримує доходи у вигляді заробітної плати. Для цього потрібно лише завітати до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Сумах (за адресою: м. Суми, площа Покровська, 2) та надати необхідний пакет документів. А саме: нотаріально завірений договір іпотеки; оригінали і копії правоустановчих документів на квартиру; квитанції про оплату та сплачену процентну ставку за договором іпотеки; копія та оригінал паспорту; реєстраційний номер облікової картки платника податків (копія, оригінал); довідку з місця роботи про нараховані доходи; декларацію про майновий стан та доходи.

У ДПІ у м. Сумах нагадують, що скористатися податковою знижкою платник може до 31 грудня поточного року. У випадку, якщо платник податку до кінця року не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.