006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив директору департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ наступного року провести ремонти в тих будинках, де цієї осені виникали проблеми з включенням опалення.

За словами Григорія Яременка, у відповідності до рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 7 жовтня та виконавчого комітету від 10 жовтня «Про опалювальний період 2016 – 2017 років» враховуючи температурний режим та погодні умови із 7 жовтня опалення включили у пологовому будинку та дитячій лікарні, з 10 жовтня – у лікувальних і навчально-виховних закладах, з 11 жовтня почалась подача тепла до житлових будинків.

16 жовтня станом на 16:00 склалась наступна ситуація з підключенням житлового фонду міста до опалення:

Будинки, що перебувають на балансі КП «Сумижитло»:

  • КП «Сумитеплоенергоцентраль» – з опаленням 235 будинків із 251;
  • КП «Сумижилкомсервіс» – 71 із 80;
  • ТОВ «КК ДомКомСуми» – 186 і 189;
  • ТОВ «ФорексПлюс» – 60 із 60;
  • ПРБП «Рембуд» – 59 із 60;
  • ТОВ КК «Сумитехнобудсервіс» – 200 із 204;
  • ТОВ КК «КоменергоСуми» – 147 із 153.

По будинкам ОСББ, ЖБК та відомчих – 162 із 170.

«На цю годину теплоносій подається до всіх будинків міста, але є поодинокі випадки, де пориви мереж або необхідно стравити повітря, через це в деяких будинках опалення немає. Працюємо, і працювали на вихідних, над усуненням проблем. Цього тижня роботи завершимо, і 100 % будинків будуть із теплом», – зазначив Григорій Яременко.

На це міський голова зауважив, що опалювальний сезон розпочали раніше з тим, аби до 15 жовтня місто було з опаленням. Тож доручив обслуговуючим організаціям залучати представників теплопостачальних підприємств і спільно працювати над усуненням проблем із тим, аби якомога швидше тепло з'явилось в усіх будинках.

На 16:00 понеділка очільник Сум чекатиме звіту від комунальників. Олександр Лисенко одразу наголосив на тому, що такої кількості проблемних будинків, яку озвучив Григорій Яременко на апаратній нараді, вже не повинно бути.

«Ми з вами виділили гроші. Рік працювали. Для чого? Для того, щоб підготувати житловий фонд до опалювального сезону належним чином», – зазначив міський голова.

Також Олександр Лисенко доручив Григорію Яременку всі будинки, де нині виникли проблеми з підключення до опалення, включити до титульного списку ремонтів житлового фонду, що виконуватимуться наступного року.