007.jpg

У Сумах держава компенсувала студентам – контрактникам 830 тисяч гривень понесених на навчання витрат.

Загалом із початку року з метою реалізації права на отримання податкової знижки за навчання до ДПІ у м. Сумах звернулись 702 жителі обласного центру.

В податковій інспекції нагадують, що громадяни України, які є платниками податку на доходи фізичних осіб і які у 2015 році сплачували за особисте навчання або навчання члена своєї сім’ї першого ступеня споріднення, мають право на податкову знижку. Зазначені громадяни можуть повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, яка не може перевищувати суму більш 15 % отриманого доходу.

Для отримання податкової знижки необхідно до 31 грудня 2016 року надати до органу ДФС за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та пакет документів, що підтверджує понесені витрати на навчання. Для спрощення процедури подання декларації, сумчани можуть скористатися сервісом «Декларування oн-лайн» на веб-порталі Державної фіскальної служби.

Сервіс дозволяє заповнити декларацію про майновий стан та отримані доходи в режимі реального часу. Загалом з початку року реалізувати своє право на податкову знижку виявили бажання 1010 жителів Сум, які задекларували загальний дохід в сумі 52 млн 873 тис. грн.

На даний час всі вони вже отримали з бюджету податкової знижки в сумі 1 млн 438 тис. грн. Варто зазначити, що із загальної кількості сумчан 70 % складають громадяни, які в минулому році здійснювали витрати по навчанню.