Надрукувати
Перегляди: 1964

Тиждень розпочався із зустрічі членів Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Сум з авторами проектів, які отримали позитивну оцінку та виставлені на голосування.

На зустріч увечері понеділка до міської ради завітали ініціатори майже 40 з 58 проектів, продемонструвавши високу зацікавленість.

Спілкування було плідним – присутніх ознайомили з умовами голосування, бланком. Говорили також про особливості агітаційної кампанії, узгоджували організаційні моменти. Усі мали можливість поставити запитання, пропонувалися ідеї, як поширювати інформацію про проекти та що можна зробити на наступний рік.

За пропозиціями авторів з бланку прибрали вимогу зазначити податковий ідентифікаційний код та впорядкували запис про підтверджуючі документи, які мають вказувати городяни, які в Сумах не зареєстровані, але постійно працюють, навчаються чи служать.

Сподіватимемося, що це, як і наявність великої кількості пунктів для голосуваня - 43, спонукатиме сумчан голосувати.

Нагадаємо, такі створені на базі бібліотечної мережі, навчальних закладів, комунальних установ, організацій, підприємств, адміністративних будівель. Міська влада таким чином намагається, аби сумчани мали можливість проголосувати у межах доступності місця проживання чи роботи. До слова, городяни матимуть можливість проголосувати, не прив'язуючись територіально, тобто будь-де з переліку. Працюватимуть такі пункти з 11:00 до 19:00 щодня, у тому числі й у вихідні дні.

У четвер на базі Центральної бібліотеки ім. Г. Ш. Шевченка провели навчання для осіб, які супроводжуватимуть голосування на відповідних пунктах. З присутніми детально обговорили процедуру голосування, режим роботи, особливості заповнення бланку тощо. Додамо, що в кожному пункті розмістять перелік проектів для голосування, а на вході до приміщення ще й оголошення, що тут можна проголосувати.

У вівторок досвід Сум у запровадженні громадського бюджету презентували на Національному форуми «Громадянське суспільство та публічні фінанси» у рамках панельної дискусії, присвяченої партиципаторному бюджетуванню та громадянській активності.

Зауважимо, що автори проектів вже можуть агітувати за свої проекти. У цьому їм допоможуть листівки, до яких можна буде додати інформацію про свої ініціативи і розповсюджувати їх серед свого оточення.